Jump to content

Kihirdették a CheckINN Green turisztikai pályázat nyerteseit

2020. 11. 06. 16:15

Kihirdették a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) CheckINN Green pályázatának nyerteseit, amelyet a társadalmilag felelősen gondolkodó és cselekvő turisztikai vállalkozások és szervezetek számára indítottak.

Az MTI-nek küldött pénteki közleményük szerint az idén második alkalommal meghirdetett pályázat a Zöldben utazunk címet viselte, a koronavírus világjárvány alatt különösen felértékelődött a zöld turizmus, a zöld szemlélet és az aktív turizmus iránti igény.

Felidézték: pályázni szeptember végéig lehetett már működő, vagy fejlesztés alatt álló olyan környezettudatos projektekkel, amelyek a hazai turizmus hosszú távú fenntarthatóságát célozzák.

A zsűri döntése alapján a 3 millió forintos fődíjat a patcai Katica Tanya Élményközpont kapta, amely a Zselicben található. A turisztikai koncepciót úgy álmodták meg, hogy élményközpontú, a természetközeli és a hagyományos életmódot felelevenítő, az aktív pihenést elősegítő szolgáltatóként legyenek jelen a piacon. Csak olyan attrakciókat fejlesztenek, amelyek nem fogyasztanak energiát, vagy ha igen, akkor azt saját maguk állítjuk elő megújuló forrásból.

A jelentős érdeklődés és a benyújtott ötletek magas színvonala miatt, a zsűri idén egy 1 millió forintos különdíjról is döntött.

A díjjal egy olyan innovatív, ötletes kezdeményezést ismertek el, amely egyszerű ötlettel, nagyobb közösség bevonásával népszerűsíti a fenntartható turizmust és a környezettudatos gondolkodást. A különdíj nyertese a Túrajó veszprémi városnéző sétákat szervező vállalkozás Bögretúr elnevezésű programja.

Közölték, hogy mivel a pályázatot kiíró szervezetek célul tűzték ki a hazai jó gyakorlatok széleskörű bemutatását, sajtómegjelenési lehetőséget biztosítanak több pályázó számára. Bemutatkozhatnak a Turizmus.com szakmai portálon, néhányan pedig a televízióban.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)