Jump to content

Manninger: a Balaton legjobb strandját alakítanák ki Keszthelyen

2020. 11. 12. 16:19

A Balaton legjobb strandját, a teljes partszakasz kihasználásával létrehozandó egyedi szabadidős, sport- és szórakoztató központ kialakítását tervezik Keszthelyen - közölte a város és térségének fideszes országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón.

Manninger Jenő elmondta: a kormány a Magyar Közlönyben múlt héten megjelent döntésével 400 millió forintot biztosít az előkészítésre és a tervezésre.

Az egész éves kikapcsolódási lehetőséget nyújtó központ beruházásának várható értéke mintegy 5 milliárd forint lesz - tette hozzá.

A képviselő kifejtette: a városi strand területét is kihasználó ötletek gyűjtése már elindult, az a cél, hogy a várhatóan 2022-ben induló beruházás révén a keszthelyi part ne csak nyáron, hanem egész évben vonzó legyen a turistáknak.
Nagy Bálint polgármester (Fidesz-KDNP) hozzátette: a Magyar Művészeti Akadémia tagjai és a Budapesti Műszaki Egyetem doktorandusz hallgatói építészeti javaslatokat készítenek, illetve a keszthelyiek és a civil szervezetek véleményére is kíváncsiak.

Az elképzelések szerint a több négyzetkilométernyi területen olyan fás-ligetes sétányt is kialakítanának, amely összeköti a keszthelyi Balaton-part létesítményeit.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)