Jump to content

Online közvetítés során hirdették ki az Év Szállása 2020 verseny győzteseit

2020. 12. 21. 18:25

Rendhagyó keretek közé szorította a járvány-helyzet az idén 8. alkalommal megrendezésre kerülő Év Szállása versenyt. Az Év Szállása 2020 fődíjat a Hotel Európa Fit Hévíz**** nyerte el. A Turizmus Szakma Példaképe címmel Darvas Zoltánt, a GRANDAR Csoport tulajdonos-ügyvezetőjét tüntették ki. Az Év Turisztikai Települése kategória elismeréseit Hévíz, Debrecen és Pécs kapták.

Az idei év nyertesei

Az Év Szállása 2020 fődíjat a Hotel Európa Fit Hévíz**** zsebelte be. “Bár ez a szálláshely elveszítette a vendégköre zömét a külföldiek kiesésével a járvány első hulláma során, de képes volt elkezdeni egy teljesen új vendégkört felépíteni, és megfelelően pozícionálni magát, egy nagyon kemény piacon. Mindezt erősen javuló vendégkiszolgálással és transzparens kommunikációval tette”– mutatta be a fődíj nyertesét Szigetvári József.

A minőségi kategóriában (több mint 1 361 500 valós vendégértékelésből a szálláshelyre jutó darabszám és pontszám), a 70 szobaszám feletti 4-5 csillagos hotelkategóriában a mórahalmi Colosseum Hotel**** lett az első helyezett. Az érdekes építészeti megoldásokkal önmagában is figyelemfelkeltő szálláshely folyamatosan magas vendégelégedettséggel büszkélkedhet. “Öröm látni, hogy a vélemények között visszatér a kedvesség és a tisztaság is, ami az utóbbi időben kiemelten fontos”– mondta a vezérigazgató.

Ugyanebben a kategóriában, 70 szobaszám alatt 4-5 csillagos hotelek közül a Pangea Hotel Nyíregyháza győzött. A hotel teljesen egyedülálló itthon: 35 hektáros tölgyerdőben fekszik, földtörténeti utazásra invitálja vendégeit, akik bölények, gibbonok, vagy akár fehér tigrisek hangjára is ébredhetnek reggelente.

A minőségi kategóriában, az 1-3 csillagos hotelek közül a Hotel Harka Harkány, míg a non-hotelek közül az Erzsébet Apartman Gyula végeztek az első helyen. Míg előbbinél a családias hangulat, a vendégek iránti szeretet és a magas szakmai színvonal kerültek kiemelésre, utóbbi 216 vendég véleménye alapján maximális, 10-es értékelést kapott, ami kifogástalan vendégélményről tanúskodik.

A szakmai kategóriában, azaz a zsűri döntése szerint, a 70 szobaszám feletti 4-5 csillagos hotelek közül az Ensana Thermal Hévíz**** bizonyult a legjobbnak. Barátságos, gondos személyzet, széles körű és magas minőségű wellness- és gyógyszolgáltatások jellemzik. 70 szobaszám alatt, a 4-5 csillagos hotelek közül az Imola Hotel Platán Eger végzett az előkelő első helyen. “A turizmus trendek részben átalakulóban vannak, előtérbe kerülhetnek szűkebb célcsoportok igényei – mint például a felnőttbarát lehetőség. Díjazottunk ideális helyszíne lehet a romantikus nyugalomra és az igazi gasztronómiai élményutazásra vágyóknak” – mondta Szigetvári József. Az 1-3 csillagos hotelek közül az Alfa Hotel & Wellness Miskolctapolca nyert. Családi vállalkozás és légkör jellemzi, amiről nemcsak a vendégek, de az ott dolgozók is tanúskodnak. A non-hotel kategóriában kettős győzelem volt: a Villa Citadella Wellness Panzió Egert 1500 kitűnő vendégértékelés méltatja, így a zsűrit is meggyőzte, de a 4 Évszak Vendégház Bogács is az első helyre került.

A Turizmus Szakma Példaképe, az Év Turisztikai Attrakciója és az Év Turisztikai Települései

A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjat idén 5. alkalommal adták át. Darvas Zoltánt, a mátrafüredi Avar, a siófoki Panoráma és a gárdonyi Nautis Hotelt üzemeltető GRANDAR csoport tulajdonosát és egyben ügyvezetőjét tüntették ki. Ezzel a díjjal olyan személyt jutalmaznak, aki szálláshelyével, turisztikai attrakciójával vagy rendezvényével kiemelkedő és példaértékű belföldi turisztikai terméket hozott létre. “Darvas Zoltán 3 különböző turisztikai desztinációban is maradandót alkotott, igazi vállalkozószellem, aki nem ismeri a lehetetlent. Folyamatosan megújul és fejleszti környezetét, mindezt az önnön erejéből tette – mutatta be a Turizmus Szakma Példaképét a vezérigazgató. – Szilárd, 30 éve megingathatatlan elvei, amelyek a vendégek tökéletes kiszolgálását hivatottak szolgálni soha nem törtek meg.”

A látnivalók közül ebben az évben minőségi és szakmai ranglistákat is felállítottak. “A szállások mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a programokra, valamint a kapcsolódó ajánlatokra is. Célunk, hogy minél több embert inspiráljunk az utazásra, az oldalunkon összegyűjtött hasznos információkkal segítsük, és egyben megkönnyítsük a tökéletes program megtalálását a látogatóinknak – mondta Szigetvári József. – Oldalunkon már több mint 4300 látnivaló és program érhető el.” A vendégvélemények alapján az európai színvonalú, az egykori Almásy-kastély természetvédelmi területté nyilvánított parkjában elhelyezkedő Gyulai Várfürdő nyert, míg a zsűri pontozása alapján hazánk egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja, a Pannonhalmi Főapátság került az előkelő első helyre.

Az Év Turisztikai Települése első három helyezettjei pedig Hévíz, Debrecen és Pécs városa lettek.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;szallas.hu | Kép: pixabay.com)