Jump to content

Természetbúvár játszóház és túraközpont épül Tiszafüreden

2022. 10. 13. 16:33

Természetbúvár játszóház és túraközpont épül Tiszafüreden csaknem 1,3 milliárd forint európai uniós támogatásból és hazai forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyertes pályázatának köszönhetően - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal elnöki titkárságvezetője az MTI-vel.

Galó Anita elmondta: a konzorciumvezető megyei önkormányzat konzorciumi partnere a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség. A hamarosan kezdődő kivitelezés a tervek szerint jövő év végére készül el, a látogatók számára várhatóan 2024 elején nyílik meg a létesítmény - tette hozzá.

A beruházás során négy évszakos turisztikai attrakció létesül a tiszafüredi Holt-Tiszánál, közvetlenül a vízparton, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum közelében. A létesítményben többek között panorámás teraszt, belső fogyasztóteret, földszinti rendezvényteret alakítanak ki. Emellett például természetismereti bemutató és csoportos foglalkoztatóhelyiségek is lesznek az épületben - sorolta.

Kiemelt figyelmet fordítottak a tervezéskor a fenntarthatóságra, igyekeznek a létesítményt lehetőleg teljes mértékben megújuló energiaforrások segítségével üzemeltetni - jegyezte meg.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)