Jump to content

Aludnál Luke Skywalker Tatooine-i otthonában?

2015. 05. 21. 12:30

Tunézia, Kalifornia, Washington D.C. Nem sok közöset találni bennük, leszámítva azt, hogy a Star Warsból kultikussá vált helyszíneknek adnak otthont. Bizony, a Tatooine és az Endor bolygó is szabadon látogatható, méghozzá csillagközi utazás nélkül.

Az igazi Star Wars fanok egyszer biztos, hogy ellátogatnának a kedvenc filmbéli helyeikre, és legnagyobb örömükre ezt meg is tehetik! Íme, az összes legendás jelenet helyszíne, egy cikksorozatban.

Az egyik legemlékezetesebb Star Wars helyszín a Tatooine bolygó volt. Az ottani jeleneteknél az ember tényleg átérezte az idegen bolygó forróságát, homokviharjait, és szinte együtt keresett ezek elől menedéket az apró barlang házakban, Luke-kal.

A Tatooine a valóságban is létezik, egész pontosan Tunéziában kell keresni, Matmatában. A főhős otthonául szolgáló ház például egy évszázadokkal korábban épült barlangház, mely a film befutása óta a Hotel Sidi Driss része. A nagysikerű film után turisták és fanok tucatjai rohamozták meg az afrikai Matamatát, hogy megszállhassanak Skywalker otthonában. A filmbéli barlangházak a valóságban is ugyan olyanok. Sem ablakok, sem kényelmet növelő eszközök nincsenek benne. Ez persze egy cseppet sem rettenti el az odalátogatókat. Sőt bizonyos forgatási elemek a mai napig megtalálhatók a helyszínen, ami csak jobban vonzza a turistákat.

Holnap a Naboo bolygó szerelmi fészke következik!


(A kép forrása: www.dailymail.co.uk/)