Jump to content

Dinnyemúzeum? Létezik!

2015. 06. 15. 16:00

Lédús élményben lesz része annak, aki ellátogat a pekingi dinnyemúzeumba. A helyszínen talán több dinnye van összezsúfolva, mint egy termőföldön, plusz az épület maga is a növény formáját idézi.

A kínai dinnyemúzeum az egész világon egyedülálló, ugyanis hasonló tematikájú nem létezik sehol máshol. A zamatos gyümölcs tiszteletére emelt komplexumban minden megtalálható, ami a dinnyéről szól. Újságok, képregények, fényképek, és persze maga a növény is. Ám sajnálatos módon a több tucat kiállított dinnye közül, egyik sem ehető. Mind viaszból készült

A kiállítás 43 056 négyzetméteren terül el, és ebből 4000 négyzetméteren csak olyan képek találhatók, melyeken különböző emberek falják a finom gyümölcsöt. A múzeumban a növény összes változata –fajta, és méret - megtalálható, viaszból megmunkálva. Sajnos a gyümölcs nem bírná pár napnál tovább frissen az üvegbe zárva, és elkerülvén a kellemetlen szagokat, nem volt más választás, mint az élethű wax dinnye.

A kiállítás során a tárlatvezető megismerteti a látogatókat a dinnye történelmével. A kínai és afrikai termesztési szokásokkal, és a minden érdekességgel, ami a növényhez köthető. Kínai, és angol nyelvű körbevezetés egyaránt van. A tárlat végeztével, a dinnyére kiéhezett látogatók kóstolót kaphatnak a múzeum előtt elterülő dinnyeföld terméséből, ugyanis helyben megtalálható a növény több száz változata.

További képekért ide katt!


(A kép forrása: http://www.dailymail.co.uk/)