Jump to content

A japán WC étterem

2015. 06. 16. 12:30

A japánoknál kevés dolog van, ami meglepheti az embert. Köztük az egyik ilyen a WC étterem, ami emberek százait vonzza, egy csészéből tálalt finom levesre, vagy egy kaki formájú falatkára.

Az étterem neve a hűen türközi azt, amit nyújt. Lefordítva annyit tesz, mint „WC” így az odalátogató tudja, hogy mit várhat. Meglepő módon ez a fajta toalett dizájn igen megnyerő a betérő vendégek számára, mert igazán nagy forgalmat bonyolít le az étterem nap mint nap. Turisták, és persze helybéliek is ellátogatnak a különleges, és kicsit bizarr helyre, hogy kipróbálják a specialitásokat.

A vendéglátó egységben minden olyan, mintha egy nyivlános wc-ben ücsörögne az ember. Extraként a felszolgált étel apró WC kagyló formájú tálban érkezik. A székek is illeszkednek a tálak dizájnjához. Az asztalok kicsit eltérnek, mert azok üveglappal letakart mosdókagylóból készültek. És hogy ne maradjon ki semmi, olykor még a WC hang lehúzására emlékeztető vízcsobogást és hang effekteket is lejátszanak, csakhogy teljes legyen az élmény.