Jump to content

Japán és az új esküvői őrület: Legyen egy alpakka a tanúja

2015. 07. 20. 16:00

A mókás kinézetű jószág mostanában nagyon felkapott lett a japán esküvőszervezők körében, ugyanis az Epinard Nasu in Tochigi Hotel olyan esküvőcsomagot kínál, amelyben fontos szerepe van az állatkának.

A házasság a legtöbb kultúrában az örök szerelem megpecsételése, és az életen át tart tartó hűség fogadásának rituáléja, ami intim és egyben szent esemény. Nemhiába szokás az ember élete legfontosabb napjaként emlegetni. Persze Japánban egy kicsit más a helyzet.

Az távol keleti országban vannak meglepő dolgok, így talán az már nem meglepő, hogy az újabb hóbort is náluk bukkant fel először, miszerint a nagy napon a szerelmes pár tanúja nem a legjobb barát, testvér, rokon stb. hanem egy alpakka.

Az állat az alkalomhoz illően csokornyakkendőt kap, meg persze egy kiadós fürdetést és szőrbeigazítást. A tanúnak felkért alpakkához tartozik egy idomár is, aki rendre figyelmeztet arra, hogy nem szabad túl közel menni az állathoz, mert alkalom adtán, akárcsak a láma, leköp.

Az esküvői ceremónia alatt a két szerelmes közt ácsorgó alpakka a közeli állatkertből kertül „kikölcsönzésre” és a pár órányi tündöklés után vissza is kerül. Az ok, amiért egyre népszerűvé válik az alpakkás esküvő, hogy aranyos, vicces kinézetű jószágok.

Az egyedi ajánlatot kínáló szálloda oldalán sajnos nincs fent az alpakkás eskűvői csoma ára, de az már jelenthet valamit, hogy a Tripadvisor a terület harmadik legjobb hoteljének minősítette az Epinard Nasu in Tochigi-t.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: dailymail.co.uk)