Jump to content

A különleges belga templom, ami minden oldaláról máshogy néz ki

2015. 08. 26. 12:30

Belgium, és talán egész Európa egyedülálló építménye a Gijs Van Vaerenbergh társulat által tervezett templom, ami lebeg a föld felett, ha a nap épp úgy éri.

A különleges építmény a "Reading Between the Lines" projektnevet viseli, ami egy olyan épületet takar, melyek struktúrája becsapja az agyat, illúziót keltve. Hol lebegni látjuk, hol pedig eltűnni a templomot, miközben az végig előttünk áll életnagyságban.

Felülnézetből teljesen normálisnak tűnik, azt leszámítva, hogy az acél miatt kicsit ütött-kopottnak hat. Ám ha testközelből szemléljük, azonnal rájövünk, hogy itt valami nem stimmel, hiszen közel sem olyan, mint a megszokott templomok.

A harminc tonnás épület hol eltűnik, hol pedig csak bizonyos szegmensei látszódnak a lemenő nap fényében. Az egész olyan, mint egy optikai csalódás, ami a templom különleges építési módjának köszönhető. A dizájnos kivitelezéssel épült műalkotás egyébként egy különleges ajándék volt az egyház számára.

A „Reading Between the Lines” projekt elérte célját, mert naponta emberek százai látogatnak el az acélépületbe megcsodálni annak minden sorát.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: dose.com)