Jump to content

Casa Brutale, a szilába kapaszkodó ház

2015. 09. 05. 12:30

Szögletes formák, beton, acél. Nem tűnik túl barátságosnak igaz? Még ez a legmenőbb ház, amiért a világ odavan, ami nem csoda, hiszen nem mindennap ébred az ember egy sziklába vájt ház hálójában a tenger morajlására, és a szem elé táruló eszméletlen panorámára.

A függőleges tengeri sziklába vájt ház két érzetet vált ki az emberből: a rideg és sosem költöznék ide érzetet és ennek ellenkezőjét.

A Casa Brutale két irodalmat kedvelő építészesz: Laertis Antonios Ando Vassiliou és Pantelis Kampouropoulos keze munkája, akik nem csak szimpla háznak, hanem egyfajta tisztelgésnek szánták a koncepciót a "költői tiszta brutalizmus előtt."

Az épület simán elmenne egy James Bond film rejtekhelyeként, ám ennél egyszerűbb funkciót tölt be, jelenleg nyaralóként használják.

A kétszintes épület nem csak azért egyedi, mert egy sziklából kilógva olyan panorámát nyújt, amitől leesik az ember álla, hanem azért is, mert tetőként egy úszómedence funkcionál, amit ha a nap megvilágít, különleges mintázatával festi meg a falakat. A medence hullámzásával a falra vetülő árnyékok is mindig változnak, ami így még különlegesebb atmoszférát kölcsönöz a puritán, téglamintázatú nappalinak.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: telegraph.co.uk)