Jump to content

Mi az: 38 emelet magas és úszómedence köti össze két tornyát?

2015. 09. 08. 16:00

A helyszín nem az Arab Emírségek, hanem Szingapúr. A megfejtés pedig a Sky Habitat, aminek különlegessége, hogy a szokásos üveg átjárót a tervezők panorámás medencére cserélték, és ez csak a kezdet.

A Szingapúrban épülő hatalmas felhőkarcoló-páros amúgy is fényűző apartmanokat és kikapcsolódási lehetőségeket nyújt majd, de a harmincnyolc emelt magasan lévő üvegfenekű úszómedencével azért feltették az i-re, azt a bizonyos pontot.

Az egyedi megoldásokkal ellátott komplexumot Moshe Safdie, izraeli–kanadai származású építész tervezte. A koncepció szerint a két épületben 500 apartman kap helyet, illetve teniszpályák, játszóterek, üzletek, kertek és persze még több medence. A két épületet három híd köti össze, melyek közül kettő teljesen hagyományos: buja növényzet, pazar kilátással.

Az épületkomplexum lépcsős kinézete, letisztult formája és luxus szolgáltatásai mellett az építészvilág és a luxusra szomjazó, dolgozó emberek fantáziáját mégis a harmadik átjáró piszkálta meg. Hiszen a több tíz méter magasban lévő úszómedence, valóban egyedi elképzelés átjárónak. Nemde?

Ami biztos, hogy az ötven méter hosszú, harmincnyolc emelet magasan lévő híd nem sokáig fogja eredeti funkcióját szolgálni, és hamar az önfeledten sütkérező, hideg koktélokat szürcsölgető lakók relaxációját fogja elősegíteni.

A Sky Habitat átadása a 2015-ös év vége, ami a jelenlegi tempó mellett vállalható lesz.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: esingaporeproperty.sg)