Jump to content

Meglepő dolog a stewardess munkáról

2015. 09. 14. 12:30

Nem meglepő, hogy miért oly népszerű a légi utas kísérő szakma, hiszen olyan lehetőségekkel, mint itt, sehol sem találkozik az ember. Lepődjön meg azon, hogy mit várhatna el munkaadójától, ha stewardessként dolgozna.

Első sorban, nincs korra, nemre, szexualitásra irányuló diszkrimináció. Már magában ez egy vonzó tényező, hiszen ki ne akarná felvállalni nyíltan, a megkülönböztetettség érzése nélkül nemi hovatartozását. A kor sem számít, ha az ember gondol egyet, és karriert szeretne változtatni a negyvenes éveiben, a reptéri munkáltatókat nem érdekli, ugyan úgy egyenjogúságot biztosítanak, az idősebb korosztálynak, mint a fiataloknak a pozíció megszerzése során.

Egyenlő fizetés, egyenlő munkáért. Az imént említettek mellett, a női és férfi bérek nem különböznek, egyetlen forinttal sem. Ami meglepő, tekintve az általános sztenderdet.

Ami azonban mégis a legvonzóbb, az ingyen utazás és a teljes mértékben flexibilis munka. Itt nem várják el az embertől, hogy halálra dolgozza magát, pusztán csak azt, hogy az elvárásokat teljesítse, cserébe ingyen utazást, szállás, étkeztetést, és még fizetést is adnak.

Minél többet dolgozol, annál több fizetést kapsz. Azaz teljes mértékben kifizetik a túlórát, ha az ember épp bevállalja. Az átlagos elvárás, havi 80 repült óra, ám ha az ember hússzal többet tölt levegőben nem gond, a cég meghálálja, pénzben természetesen. Átlagosan, egy stewardess évente 100.000 dollár körüli fizetést kap.

Nos, beállna légi utas kísérőnek?


További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: hk.ceair.com)