Jump to content

Las Vegas te fantasztikus, Las Vegas te csodás I.rész

2015. 09. 18. 16:00

A szerencsejátékok metropolisza ezernyi titkos szokással, gigantikus kaszinókkal, mérhetetlen luxussal és egy életre szóló élménnyel várja vendégeit, akiket a város határát átlépve beszippant az életérzés.

A valaha egyetlen vasútállomással rendelkező porfészek mára a szerencsejátékosok Mekkájává, és a turisták Csodaországává nőtte ki magát. A fellendülést az 1931-es szerencsejáték engedélyeztetési törvény után, az 1940-es évek alvilági főnöke, Bugsy Siegel hozta el, aki ’46 decemberében megnyitotta a Las Vegas Stripen első kaszinóját a Flamingo Casinot. Elképzelése, hogy a játékot egyéb szórakoztatási lehetősséggel kössék össze a térségben megvalósult.

A városba vezető út mentén álló benzinkút jelzésértékű felirattal üzen a tovahaladóknak: „Ingyenes aszpirinnel, és együttérzéssel szolgálunk!”. Elhagyva a kutat egy teljesen új dimenzió tárul fel: a pénz, a luxus és a csillogás dimenziója.

A neonreklámok fényében úszó város jellegzetes szimbóluma az 1958-ban megnyitott Sands Hotel homlokzatától leömlő fényzuhatag, ami vízesést imitáló csillag alakzatot ölt, és a Circus Circus 38 méteres neon bártáncosnője és a nyalókát szopogató bohóc.

Las Vegas építményeire és berendezéseire Disneyland stílusának utánzása jellemző, melynek éles példája a Caesar-palota, ami nem csak kívülről, hanem belülről is nevéhez hű. Belsejében nem csak kaszinók, hanem római kertek, Michelangelo David- szobrának másolata is fellehető, a lézeres effektekkel létrehozott virtuális Rómában. A személyzet sem lóghat ki az összképből, ők a római legionáriusok ruháját és tógát viselnek (főleg a női pincérek).

Las Vegas rengeteg exkluzív kaszinóval és szállodával rendelkezik. Holnap Az Excalibur lesz terítéken!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: hewallpapers-hub.com)