Jump to content

Múzeum a víz alatt

2015. 09. 29. 16:00

Nem mindennapi látvány tárul a Cancún Marine Park látogatói elé, akik elképesztő szoborgyűjteményt csodálhatnak meg, a víz alatt. A tárlat kicsit olyan, mintha Atlantiszba kalauzolná az embert.

A mexikói Cancún Marine Park a terület leglátogatottabbja, ugyanis évente közel egymillió ember keresi fel a különleges múzeumot.

A szoborgyűjtemény Jason deCaires Taylor brit művész keze munkája, aki a megszokottal ellentétben a víz fenekére álmodta meg alkotását. A kiállítás nem csak azért különleges, mert víz alatti, hanem azért is, mert a szobrok tökéletes kimunkáltsága, olyan érzetet kelt, mintha egy másik, rejtett, titkos dimenzióba repítené az embert.

A kiállítás 420 négyzetméteren kapott helyet, és a 400 figurából álló hadsereg egyre csak bővül. A szobrok össztömege 180 tonna. A szobrok speciális anyagból készültek, hogy ne veszélyeztessék a tenger élővilágát és a korróziónak is ellenálljanak. A 8 méter mélyen lévő alkotások, mindegyiket élő emberi modellekről mintázottak.

A szobrász 2009-ben újabb alkotásokat készített, melyeket a város nyugati partjánál helyeztek el, és hasonlóan az azt megelőző attrakcióhoz, ezek is nagy sikert arattak.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: stateofmind13.com)