Jump to content

Lebegő épület Londonban

2015. 10. 04. 12:30

A Covent Garden látványosság az az épület, melynek tartóoszlopai keresztben kettétörve merednek az ég felé, annak ellenére, hogy a ház érintetlenül, és stabilan áll. Mondatni lebeg.

Az illúzió nagymesteréhez, Alex Chinneckhez köthető a nem hétköznapi installáció, amelyen nyolc hónapon át dolgozott száz fős csapatával.

A férfi célja a művészeti alkotással az volt, hogy kézzelfoghatóvá tegye azt, amit sokszor a filmekben, már csak járulékos elemként interpretálunk. Ahogy fogalmazott: „Hozzászoktunk a filmben látott vizuális effektetekhez, ezért nagyon nehéz felkelteni az emberek figyelmét. Én mégis képes vagyok rá, mert a mozis hatást megfoghatóan ábrázolom, élethűen, egy szoborral.”

Sikerének titkát a kézzelfoghatóságban látja, ami nem meglepő, mert nem mindennap találkozik az ember ilyen illuzionista látvánnyal. A Covent Gardenben felépített ház, egy közel kétszáz éves élethű másolata. Az épület felső része javarészt hungarocellből készült, amit egy 12 méter hosszú acélgerendára rögzítették. A gerendát állandóan egyensúlyozni kell, hogy megtartsa a szerkezetet, ezáltal fenntartsa az illúziót.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: zimbio.com)