Jump to content

Kínában virágzik a dobozos-frisslevegő biznisz

2015. 10. 24. 16:00

A Tiszta Levegő néven futó termékből tíz nap alatt 8 millió doboz kelt el.

Kínában a légszennyezettség olyan mértékű, hogy a fővárosban húsz percet séta után fejfájás, torokfájás, rossz közérzet jelentkezik. A vidéki területeken sem jobb a helyzet, főleg a gyárak mentén. Egyes területeken akkora környezeti terhelésnek van kitéve a flóra és fauna, hogy több kilométer sugarú körben nem lehet még egyetlen szál füvet sem találni. Ez esetben is furcsa megoldást találtak ki: műanyag birkákat állítottak a gyárak közelébe, ezzel imitálva a jelenlétüket.

A dobozban vásárolható friss levegő is átmeneti megoldás, hiszen pár szippantásnál több nem jut belőle. A Tiszta Levegő néven futó termékből tíz nap alatt 8 millió doboz kelt el, ami az ötletgazdát, Chen Guangbio-t nagyon gazdaggá tette. Dobozonként 80 centért árulta a Tiszta Levegőt, amiből több milliót eladva 6 400 000 dollárt keresett.

A termékhez különleges szájra erősíthető eszközt is ad, aminek segítségével lehet belélegezni a tiszta oxigént.További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: abs.com)