Jump to content

Mirrorcube a láthatatlan hotelszoba

2015. 11. 10. 12:30

A magányra, romantikára vágyók beteljesült vágyálma lehet a Tham & Videgård építésziroda tervezte Mirrorcube, ami láthatatlanul belesimul a környezetbe, hála a tükröknek.

Az építésziroda kedveli a különleges megoldásokat, mert a svédországi fenyvesek közt a Treehotel részét képző Tükörkocka mellett több szokatlan kinézetű szállás is helyet kapott. A Kabin, a Kék fenyőtoboz, az UFO és a beszédes nevű Fészek névre hallgató apartmanok mind-mind más tematika szerint épültek. Az egyediségnek persze ára is van, a szobák egy éjszakára 80-120 000 forintnak megfelelő svéd koronába kerülnek.

Az építmények közül világhírre mégis a Mirrorcube azaz Tükörkocka nevű hotelszoba tett szert, ami Svédország északi részén, Harads közelében fekszik, és csupán hatvan kilométer választja el a sarkkörtől.

A Mirrorcube különlegessége amellett, hogy egy fa tetejére épült, a tükörrel bevont falak. Az optikai csalódásnak köszönhetően az emberi szem számára első pillantásra fel sem tűnik, hogy ott van az építmény, hiszen tökéletesen beleolvad a környezetébe.

Az építés során fontos szempont volt a flóra és fauna élővilágának megóvása, így egyetlen fa és állat sem sérült, plusz a tervezők a madarakra is gondoltak, így a tükröződő felület egy speciális filmborítással vonták be, mely számukra láthatóvá teszi azt.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: bicycleupdate.com)