Jump to content

A világ legnagyobb bevásárló komplexuma

2015. 11. 13. 12:30

A Mall of the World névre keresztelt bevásárlóközpont, ha elkészül a világ legnagyobbja lesz. Nem csak boltok, hanem szállodák, színházak és gyógyturizmus-központ is helyet kap majd benne. Hogy hol? Dubaiban.

A Mall of the World, azaz a Világ Bevásárlóközpontja, nevéhez hűen a legnagyobb lesz a bolygón, ha elkészült. A projekt Maktúm bin Rásid Ál Maktúm sejk, az Egyesült Arab Emírségek uralkodójának ötlete, aki a világon egyedülálló koncepcióval kívánja létrehozni a bevásárlóközpont kategóriába sorolt komplexumot.

A Mall of the World a tervek szerint 743 ezer négyzetméter belterületű lesz, és maga az épület 4,5 négyzetkilométeren terül el. Különlegessége, hogy egy komplett „városként” fog üzemelni, mert az üzletek mellett több mint száz szálloda, színházak és gyógyturizmus-központ is megtalálható lesz. Plusz ez lesz a világ első teljesen légkondicionált, ekkora méterű épületegyüttese.

A költségekről azonban nem tudni semmit, de a dubai szokásokból kiindulva, nem fognak spórolni semmin sem.További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: ciderandperry.co.uk)