Jump to content

Olaszország után Svájcban épülne függőleges erdő

2015. 11. 18. 16:00

A Bosco Verticale sikere után, 2017-ben kezdődnek a svájci „La Tour des Cedres” azaz a Cédrusok tornya építési munkálatai. Utóbbi még nagyobb zöldterülettel rendelkezik majd.

A Bosco Verticale sikerén felbuzdulva az olasz építész Stefano Boeri, a svájci Lausanne-ban szeretné megépíteni a következő függőleges erdőt.

A tervei alapján készült, világhírűvé vált milánói Bosco Verticale, beváltotta a hozzá fűzött elvárásokat és a több hektárnyi erdőterületnek megfelelő zöld növényzet (több mint 250 kisebb méretű fa, 5000 bokor és 11 000 évelő növény) nagyban hozzájárul a légszennyezettség csökkentéséhez, és a városi biodiverzitáshoz. A növényzet ezen kívül megszűri a port és zajmentesít. Kánikula idején hűsíti a lakásokat.

A „La Tour des Cedres” azaz a Cédrusok tornyaként elnevezett épület, a Bosco Verticale-hoz hasonlóan több hektárnyi erdőterületnek ad majd otthont, Svájcban.

Az építkezések két év múlva kezdődnek el Lausanne-ban. A 117 méter magas épület teraszain több mint 100 örökzöld cédrust fognak elültetni, illetve 6000 bokor és több mint 10 000 évelő növény zöldell majd az épületen. A tervek szerint luxusapartmanok, boltok, irodák valamint egy edzőterem és egy tetőétterem is lesz a kész toronyban.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: ciderandperry.co.uk Forrás: vakaciozzunk.hu/erdekesvilag.hu)