Jump to content

Híd, melyet léggömbök tartanak: Pont de Singe

2015. 12. 03. 12:30

Különleges látványt nyújt a Cheshire megyében található, tó fölött átívelő híd, melyet nem pillérek vagy tartóoszlopok támasztanak alá, hanem léggömbök.

A Tatton Park közepén elterülő tó felett egyedi dizájnnal oldották meg az átkelést. A szokásos hídkompozíciót mellőzve, a korlátok nélküli kreativitás bontakozhatott ki, a léggömbhíd személyében.

Az átkelő ötlete Olivier Grossetete francia művész fejéből pattant ki, aki miután zöld utat kapott a projekthez,2007-ben el is készítette a mesébe illő hidat. Elmondása szerint motivációjának forrása az volt, hogy élővé tegye a versekben és mesékben olvasott/látott világot.

A víz felszíne fölött lebegő hídhoz három nagy méretű léggömböt használt fel, melyek mindegyike a tó mélyén lévő nehezékekhez van kötve, így biztosítva fixálódásuk.

A Pont de Singe névre keresztelt átjáró neve magyarra fordítva annyit tesz: „majom híd”. A Japán kert ékeként elkészített híd azonban nem használható, pedig tervezője szerint egy ember súlyát elbírja anélkül, hogy a vízbe süllyedne.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: innovation-procurement.org)