Jump to content

Nagy üzlet most Kínában friss levegőt árulni

2015. 12. 18. 16:00

Kínában úgy tűnik konkurense akadt a levegőárus vállalkozónak, a Vitality Air személyében, ami a kanadai Sziklás-hegységből származó, helyben palackozott friss levegőt kínálja eladásra a szmog burkában élő kínaiaknak.

A tengerentúli start-up vállalkozás, a Vitality Air nevű, Edmontonban tavaly alapított cég alig két hónapja jelent meg először tetszetős palackjaival a kelet-ázsiai országban. A tiszta levegőre szomjazók 500 darabos első szállítmányukat négy óra alatt elkapkodták. A kezdeti sikeren felbuzdulva további négyezret indítottak útba az észak-amerikai hegylánc vidékéről származó levegővel. Ennek többsége is már elővételben elkelt.

A 7,7 literes palackokba a Banff Nemzeti Park levegője kerül és nagyjából száz jüant, körülbelül 4500 forintot kérnek érte.

Az ötletgazdák azt követően döntöttek a vállalatalapítás, illetve a kínai piac meghódításának kísérlete mellett, hogy egy internetes aukciós portálon sikerült először körülbelül 200 forintnak megfelelő összegért, majd második nekifutásra több mint 30 ezer forintért értékesíteniük műanyag zacskóba "csomagolt" levegőt. A viccnek szánt ötlet nyomán hamar kiderült: más luxuscikkekhez hasonlóan Kínában e termék iránt is jelentős kereslet mutatkozik. India és a Közel-Kelet mellett itt adják el belőle a legtöbbet.

Ha a friss levegő már luxuscikknek minősül, a helyzet több mint kétségbeejtő.További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: dailymail.co.uk Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)