Jump to content

Kicsi, négy lába van és képes visszafordítani egy gépet, mi az?

2016. 03. 02. 12:30

A Loong Air fapados légitársaságnak kényszerleszállást kellett végrehajtani a négylábú potyautas miatt, mert alig tenyérnyi méretével iszonyatos pánikot keltett a repülőgépen. Na rájöttél már, mi az?

A potyautast a GJ8823-as Hangcsou város és a Jünnan tartományi Hszisuangbanna között közlekedő járaton fedezték fel. Az érintett vállalat már elismerte, hogy nem egy házi kedvenc miatt kellett visszafordulnia a gépnek. A dologról sokkal inkább egy patkány tehet, aki földre kényszerítette a gépet.

A Shanghai Daily című napilap online kiadásában emlékeztet arra, hogy a patkányok hírhedtek Kínában az elektromos kábelekben okozott károk miatt, ezért az utasszállító műszaki biztonsága védelmében feltétlenül indokolt volt az út kényszerű megszakítása. Ezen kívül a rágcsáló szaladgálásával riadalmat keltett az utastérben és a pilótafülkében egyaránt, úgyhogy nem volt már hátra, mint a kényszerleszállás.

Az illetékesek egyelőre keresik az okát és az útját annak, hogy miként kerülhetett az állat a repülőgépre. Az egyik feltételezés szerint követhette a fedélzeti ételszállítmányát, de lehet, hogy más csomag nyomába szegődött.

A Kínában több mint félszáz járatot üzemeltető Loong Air munkatársai állítólag már alaposan fertőtlenítették a repülőgépet, ám az állat sorsáról nem közöltek részleteket.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: thesun.co.uk Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI