Jump to content

A világ legnagyobb modellvasúja is felkerült a Google Utcaképre

2016. 03. 29. 12:31

A Street View-nek és a Google műholdas térképének hála bekukkanthatunk bárki kertjébe, megnézhetjük mi a helyzet Floridába vagy Örményországba, anélkül, hogy kimozdulnánk. Most egy teljesen szokatlan dolog is a térképre került.

A Google magyarországi sajtóirodájának közleménye szerint az Utcakép fotókat miniatűr kamerákkal készítettek, amelyeket a modellvonatokra és autókra erősítettek. Bár korábban már szereltek kamerákat gondolára, hátizsákra vagy hómobilra is, ez az első alkalom, hogy ilyen kisméretű készülékeket használtak volna a programhoz.

A több német tartomány mellett amerikai nevezetességeket is bemutató Miniatur Wunderland 13 kilométernyi vasútvonallal, és több mint 200 ezer apró városlakóval büszkélkedhet. Az érdeklődők a szolgáltatáson keresztül az "utcán állva" nézhetik meg a múzeum modellvárosait és régióit, köztük a Grand Canyont vagy egy miniatűr Oktoberfestet is. Olyan részleteket is megfigyelhetnek, amelyek a modellt élőben meglátogatók elől rejtve maradnak: koncerten táncoló tömegbe vagy éppen seprűnyélen lovagoló farmerekbe botolhatnak böngészés közben.

A hamburgi múzeumról készített Google Utcaképről bővebb információ az amerikai óriásvállalat hivatalos blogján (www.google-latlong.blogspot.hu) olvasható - áll a közleményben.További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: miniatur-wunderland.de Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)