Jump to content

Dubai ultra-luxusházaira egyetlen turista sem mondana nemet

2016. 04. 16. 12:54

Üvegfalú hálószoba, jakuzzi a nappaliban, és tömör luxus. Sejted mennyi lehet?

A dubai Heart of Europe szigetektől pár mérföldre található 42 víz alatti villák első, befejezett és használatra átadott lakása amennyire gyönyörű, annyira drága is. Az úszó luxusotthon 2,7 millió dollárért vásárolható meg, a rengeteg pénzért cserébe viszont mediterrán kényelem és panoráma jár. Méghozzá víz alatti.

A villa három szintes, a legalsó, azaz harmadik teljesen a víz felszíne alá épült. Itt kapott helyet egy hálószoba és egy fürdő, a falakat egynegyedét pedig üvegre cserélték, hogy a leendő vevő lefekvés előtt gyönyörködhessen a vízi világban.

A középső szint ennél sokkal szolidabb, ott a konyha, egy kültéri fürdő és egy üvegfalu jakuzzi található, tető pedig napozásra, relaxálásra használatos.

Környezetvédelem és luxus?

A kétéltű luxusvillák tervezője a Kleindienst Group elmondása szerint nem csak világszínvonalú otthonokat akarnak tervezni, hanem a tengeri élőlények és a korallzátonyok védelmét is fontosnak tartják.

A kettő elsőre összeegyeztethetetlennek tűnik, de a cégvezető Josef Kleindienst elárulta, hogy „a házak alsó szintje alá egy mesterséges korallzátonyt építünk, ahol a veszélyeztetet fajok például a tengeri csikók – ahonnan a házak nevüket kölcsönözték – biztonságban élhessenek, és szaporodhassanak.”

A villák építése az év végéig eltart még, de az első otthon már megvásárolható. Ki ne akarnak így élni?

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: brothersoft.com)