Jump to content

Hétvégi ház New Yorkban, kültéri szemetesből

2016. 06. 11. 10:30

Egy kaliforniai designer Gregory Kloehn 4000 dollárt költött egy kültéri, nagyméretű szemeteskukára, hogy otthonként funkcionáló, alkalmi lakássá alakítsa.

Ami az egyiknek szemét az a másiknak kincs. Legalábbis valami hasonló dolog vezérelhette a kaliforniai designer-t, amikor 1 146 160 forintban megfelelő amerikai dollárt költött egy szemetes átalakítására. Jogos kérdés: mi volt a motiváció? „Mostantól ha a városban járok, mindig lesz egy otthonom, ahol meghúzhatom magam, ameddig tovább nem utazom”- mondta a férfi a Telegraphnak.

Az ominózus kuka Brooklynban található, és látszatra semmiben sem különbözik hagyományos társaitól. Belülről viszont konyha, zuhanyzó és némi hely is akad, ahol az ifjú designer meghúzza magát, ha épp a városba érkezik. A tisztálkodás azért hagy némi kivetni valót maga után, mivel félig kültéri formában lehetett csak űzni, de hát a kreatív elmének semmi sem szabhat akadályt főként, ha van zuhanyfüggöny, ami ápol s eltakar.

A kuka-lakás 1,8 méter x 1,8 méteres, és hat gallon esővíz eltárolására alkalmas, amiből később fürdővízként szolgál. Tekintve, hogy New Yorkban csak a kiváltságosok tudnak lakást venni, ez is egy megoldás.

 További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!

(Kép:designboom.com)