Jump to content

Guiness rekord született Budapesten

2016. 06. 24. 16:00

A világrekord kísérletre tegnap került sor a Madách téren, az alkotás pedig egy kisebb háza alapterületével megegyező méreteket öltött, és pazarul nézett ki.

A világ italos kartondobozokból készült legnagyobb mozaikképét készítette el két nap alatt az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) a budapesti Madách Imre téren több mint 3500 tejes és gyümölcsleves doboz felhasználásával.

A rendhagyó, 55 négyzetméteres „hulladék műalkotás” létrehozásával az IKSZ célja a környezetvédelmi Guinness Rekord felállítása mellett, hogy felhívja a figyelmet a szelektív gyűjtésre és újrahasznosításra.

A világ legnagyobb italos karton mozaikjának alapjául szolgáló rajzot egy általános iskolások számára kiírt pályázaton, több mint 220 gyermekrajz közül választotta ki az IKSZ. A nyertes rajz pedig a berettyóújfalui 9 éves Kiss Bence, „a kedvenc fám” című alkotása lett. A mű utolsó darabját természetesen a rajz megálmodója tette le.

A "hulladék-műalkotás" megépítésével az IKSZ új Guinness-rekordot állíthat fel. A rekordkísérlet új kategóriát nyithat a rekordok könyvében, mert a világon első alkalommal készül ilyen méretű, környezetvédelmi célú "hulladék-műalkotás" - mondta a közlemény szerint Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója.

Az italos kartondobozokat az FKF Zrt. munkatársai az alkotás bemutatása után, még csütörtökön szelektíven összegyűjtötték és újrahasznosításra elszállították.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: estilosdevida.bolsamania.com)