Jump to content

Kalapáccsal verték az üvegpadlós hidat

2016. 06. 28. 09:06

A festői szépségű dél-kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található függőhíd töréspróbája első pillantásra hátborzongató, de annál hatékonyabb.

A 300 méteres magasságban húzótó, 430 méter hosszú híd nemrég került átadásra, s mielőtt a nagyközönség birtokba vehetné, tesztelni kellett strapabíróságát. Ez nem mindennapi módon következett be, ugyanis több száz önkéntes kezdte egyszerre ütni-vágni az üveghidat.

A körültekintő biztonsági intézkedések közepette elvégzett próbának nyoma maradt ugyan a padlózaton, de az üvegről bebizonyosodott, hogy törhetetlen.

A kalapácspróba nem volt elég az üzemeltetőnek, így egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átgurult rajta, de az meg se reccsent.

A híd padlója három réteg edzett üveglapból áll, a 99 lap háromszor 4,5 métereses és 15 milliméter vastag. A sérült elemek cserélhetők.

Korábban már csaknem száz biztonsági tesztet végeztek, hogy megállapítsák, a híd kibírja-e csaknem 800 ember súlyát, ellenáll-e a széllökéseknek, a földrengésnek és a hőmérséklet-változásnak.Kínában

A világrekorder üveghíd júliusi átadása előtti teszt a bizonytalankodókat akarta meggyőzni az építmény biztonságáról.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: dailymail.co.uk