Jump to content

Ismeretlen eredetű hang tartja izgalomban az embereket

2016. 11. 26. 16:05

Egy elég furcsa zümmögés tartja a mai napig izgalomban a közvéleményt. A „Taos” hangjának keresztelt hangzást nálunk egyetlen egyszer vélték hallani, az idén. Az arról készített videó gyorsan bejárta a világhálót, mert nem csak rémisztő, egyben megbabonázó volt a hang rajta. De mi is a „Taos” hangja?

A különös hang világszerte hallható volt már. Számos feljegyzés, videó, hangfelvétel készült a jelenségről, ami leggyakrabban Angliában, az USA-ban, illetve Európa északi részein hallható. Az egészben az a rémisztő, hogy olyan csak csendes, természetes környezetben fordul elő, ahol nincs logikus magyarázat a hang forrására. A fültanúk egy távoli dízelmotor hangjának írják le általában. Az egyetlen egyszer itthon hallott hang, azonban jobban emlékeztetett egy hatalmas kürtre.

Az első beazonosíthatatlan eredetű hang 1997-ben egy mexikói kisvárosból, Taos körül búgott fel. Az alacsony frekvenciájú hang eredetének felderítésére komplett tudós gárdát küldtek, akik értetlenül álltak a dolog előtt, mert a környéken nem volt bemérhető mikrofon vagy antenna, ami forrásául szolgált volna a zümmögésnek.

A mai napig nem derült fény a hang eredetére, arra sem miért csak a természetben, és bizonyos időközönként, teljesen más, egymástól akár több ezer kilométerre fekvő tájakon jelenik meg. Az alapvetően szkeptikus szemléletű emberek számára is meggyőző, mert a –magyar - videofelvétel egy jól behatárolható, azok számára, akik gyakran túráznak, vagy csak szeretnek a természetben lenni, nem idegen részen van, ahol köztudott, hogy fákon, bokrokon, és a természeten kívül semmi nincs. Mégis a hang megszólalt.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)