Jump to content

A világ egyetlen szex-temploma

2016. 12. 23. 15:40

Az UNESCO által is világörökségnek nyilvánított szentélyeket Újdelhitől nem messze, Khadzsuráhóban találhatók  A mini templomok évente több tízezer turistát vonzanak, akik szívesen vetik bele magukat a különleges szobrokkal, szexuálisaktust imitáló ábrázolásokkal teli épülettömbökbe.

Az eredetileg 80 szentélyből álló kb. 950 és 1050 között épült templom, mára már csak 22 fennálló mini templommal büszkélkedhet. Az épületeket vastag fal öleli körül, a kapuknál – stílusosan- datolyapálma van elhelyezve, amely a szeretők jelképe.

Ahogy egyre beljebb haladunk a szentélyek spirális szerkezetében, annál válnak a falba vésett szoborjelenetek egyre pikánsabbá. A faragott alakok, férfiak és nők, különböző pózokban pózolnak már több ezer éve, fáradhatatlanul csókolózva, ölelkezve, szeretkezve, különösebbnél különösebb pozitúrákban.

A jelenkor embere nem irul-pirul ezek láttán, hanem inkább azon morfondírozik, vajon ő tudná-e utánozni. Nos, ha valaki jártas a jógában, akkor semmi akadály, máskülönben beletörne a bicskája a próbálkozásba.

A szexualitástól és kéjtől fűtött szobrok egyébként nem csak a szerelmet, és a vágyakat kívánják szimbolizálni, hanem egyfajta spirituális jelentéssel is bírnak, miszerint a szerelem a legfőbb erő, ami egyben tartja az Univerzumot.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)