Jump to content

Világító kerékpárút, ami Van Gogh festménye alapján készült

2017. 01. 06. 17:05

Hollandia vérbeli biciklista nemzet, így nem csoda, hogy a bicikli utak fejlesztésére és dizájnjára nem sajnálják a pénzt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a kerékpárút, ami Van Gogh, Csillagos éj festményét idézi.

A bicikli út megalkotása Daan Roosegaarde holland művész és dizájner nevéhez köthető, akit a fent említett festmény ihletett meg a tervezés során. Munkája annyira remekül sikerült, hogy az ember valóban azt érezheti kerekezés közben, hogy átlép Van Gogh festményébe.

A kerékpárút egyébként Brabant megyében található, ahol a híres festőművész is élt. A biciklistáknak átadott szakasz elnevezésével is igyekeztek tisztelegni a mester előtt, ugyanis Van Gogh-Roosegaarde kerékpárútnak keresztelték, a nem mindennapi tervezésű aszfaltrészt.

A 600 méteren át tartó zöldes-türkizkékes fényben pompázó kerékpárút, ötvözi magában a dizájnt és energiatakarékosságot, ugyanis a napnyugtától napkeltéig világító szakasz napenergiával működik. A hatást fokozván, egy-két LED lámpa is beépítésre került a burkolatba, és színfestéssel is igyekeznek a festmény hangulatát megidézni.További érdekességekért bátran keresd fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: ytimg.com, boredpanda.com)