Jump to content

Ide költözik az, akinek elektromágneses hiperérzékenysége van

2017. 01. 14. 09:05

Green Bank a földkerekség talán egyetlen olyan emberlakta települése, ahol elektromos csend van. Se rádió, se Wi Fi, se telefon. Mégis boldogan élnek itt, az elektronikai középkorban.

Az elektromágneses hiperérzékenység egy sokak szerint létező, ám az orvosok által el nem ismert betegség. Az Aiolus News cikke szerint az amerikai lakosság 5%-a szenved a kórtól, melynek tünetei a migréntől, az izomgörcsökön át, a mellkasi fájdalomig terjednek, kifejezetten elektronikus készülék sugárzása miatt.

Az elektromos jel kibocsátástól mentes terület egyébként a Nemzeti Rádiócsend Zónaként (National Radio Quiet Zone) is ismert, ami 33670 km2 –en terül el. Ennek a közepén fekszik Green Bank, ahol a tilalom a legszigorúbb. A Nyugat- Virginiai település lakosainak a száma nem haladja meg a 143 főt. Ám meglepő módon nem mindenki menekül el a wirelessmentes körzetből. Joseph Stromberg 2013-mas cikke - "Refugees of the Modern World” – szerint 36 fő kereste fel önként a területet, az elektromágneses hiperérzékenység tünetegyüttese miatt.

A „mentes” zónára egyébként azért van szükség, mert Green Bank-ben működik a világ legnagyobb forgatható rádióteleszkópja, ami az űrből érkező legkisebb hullámot is tökéletesen észleli. Ennek a teleszkópnak köszönhetően nyerhetjük a legtöbb információt a minket körülvevő univerzumból.

Érdekes tapasztalat lehet olyan helyen eltölteni pár napot, ahol tökéletes csend van.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)