Jump to content

Titanic élményre vágysz? Irány Belfast és a világ első Titanic hotelje!

2017. 09. 13. 18:45

Különleges esszenciáját nem csak az adja, hogy tematikus hotel lévén szinte a fedélzeten érezhetjük magunkat, hanem az, hogy a valaha volt  Harland & Wolff főhadiszállását alakították át szállodává. Azt a főhadiszállást, ahonnan a legendás Titanic kigördült.

Az elsüllyeszthetetlennek tartott óceánjárót a mai napig izgalmas mítoszok övezik. Filmek, könyvek, kiállítások, kutatások tucatja foglalkoznak a hajó történetével, de a kérdésre, ami több mint száz éve foglalkoztatja a világot nincs egyértelmű válasz. Elvégre, arról van sejtés, hogy mi történt, de a valóságot az óceánjáró hullámsírba vitte magával.

Szárazföldön, a Titanic fedélzetén

A Titanic története a Harcourt Developments cégvezetők fantáziáját is megragadta, akik különleges lépésre szánták el magukat: a közel 30 éve üresen álló egykori Harland & Wolff hajóépítő üzem főhadiszállását Titaniccá alakították. No persze nem a szó szoros értelemben, de a legendás óceánjáró egy része teljesen megelevenedett a maga valóságában.

Mr. Pat Doherty a Harcourt Developments elnöke, és egyben a projekt vezetője a Daily Mailnek számolt be a különleges tematikájú hotelről és a kivitelezési folyamatokról, amelyek két éven át zajlottak. Ami a költségeket illeti, a felújítás 28 millió fontra rúgott, ez átszámítva 9,2 milliárd forintnak felel meg. Egyszóval költséges kis beruházás volt, de máris nagy a kereslet a hotel iránt.

A Titanic hotel különlegessége tulajdonképpen abból fakad, hogy azon a szent helyen található, ahol egykoron az óceánjárók királynője a Titanic első darabkái készültek, és ahol felépült és elkészült az óceánjáró.

A hivatalos átadásra vasárnap került sor, és első ízben családtagok, barátok, turisták és a leendő vendégek léphették át a különleges hangulatú és megjelenésű épület küszöbét.

4 emelet, hamisíthatatlan luxus

A belfasti Queen’s Roadon található 4 emeletes épületben összesen 120 szoba található, amelyek a klasszikus a Titanic kabinjaira és szobáira emlékeztető design szerint lettek berendezve. Sőt az eredeti berendezés néhány darabját is megtartották.

A valaha volt rajzoló szobát, ahol építészek és tervezők tucatjai vetették papírra a tökéletesnek szánt hajó terveit, mára bárrá avanzsált, míg egy hatalmas Titanic modell emlékeztet arra, hogy valójában hol is járunk.

Világszerte találni különleges tematikájú vagy épp formájú hoteleket, elég csak a bangkoki börtön hotelre gondolni, vagy épp a lappföldi Jéghotelre. A Titanic hotel azonban egy kicsit kilóg a sorból, mert nem csak berendezésében és hangulatában eleveníti meg a hajót, hanem fizikális valójában is valamelyest, elvégre azon a helyen található, ahol egykoron a Titanic is megszületett.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: wikimedia.org, staticflickr.com)