Jump to content

4 horrorfilm helyszín, ahol megszállhatsz, ha mersz…

2017. 10. 13. 15:05

Semmi sem rémisztőbb annál, mintsem arról a szent helyről nézni meg újra a horrormozit, ahol forgatták. A közeledő Halloween szellemében a filmtörténet legikonikusabb horrorfilmjeinek helyszíneit szedtük össze, ahol csak a legbátrabbak mernek eltölteni egy éjszakát…

Ragyogás, Hill House? Csak néhány a legnagyobbak közül, amelyek forgatási helyszínéül szolgált szállodák, szobák, és erdős területek, most a legbátrabb kalandorok és pihenni vágyok számára van fenntartva.

Horror az Oakley Courtban

Az Egyesült Királyságban található szálloda rengeteg horrormozinak szolgált forgatási helyszínéül.

A viktoriánus korabeli, gótikus stíluselemeket is magán hordozó épület története egészen az 1859-es évekig nyúlik vissza. A hatvanas években számos horrorfilm forgatása zajlott a hotel falai között, sőt a területet körülvevő erdős, fás-bokros terület szintén kiváló helyszínt nyújtott az ijesztő jeleneteknek.

Az ingatlan érdekessége, hogy az könnyedén felismerhető Jimmy Sharman kultikussá avanzsált, a horrorfilmekben előszeretettel használt filmzenéjéről. Egyébként mára az Oakley Court megmaradt annál, ami: egy gyönyörű szálloda, hatalmas, a Temzére néző kerttel. A szálloda díjnyertes étteremmel, egy 9 lyukú golfpályával, teniszpályával és egy fedett medencével várja vendégeit.

Ragyogás a Timberline Lodgeban

Az Mt. A Hood National Forestben található fényűző Timberline Lodge rusztikus berendezésű szobákat kínál eredeti kézműves bútorokkal, fűtött szabadtéri medencével és három étteremmel. Jól hangzik, nem de? Azonban a luxusellátáson túl még valamiről nevezetes.

Az épületet Stephen King egyik leghíresebb filmjének gyakorlatilag összes jelenete az épületben és annak kertjében játszódik. A Ragyogás, ami gyakorlatilag filmklasszikussá nőtte ki magát igen csak nagy közönséget vonz a hotelnek a mai napig. Elvégre ki ne szállna ott meg, ahol Jack Torrance írta regényeit?

Ettington Park Hotel, alias Hill House

A 4 hektáros, buja parkban található 4 csillagos gótikus kastély fényűzően berendezett szobákat és egy lenyűgöző, tölgyszobás éttermet kínál, a 18. századi festett mennyezettel és más lenyűgöző történelmi relikviával.

Az épület egy 1963-as brit pszichológiai horrorfilm emlékezetes forgatóhelyévé vált, ahol a hotel kísértet kúriaként és őrült tudósok búvóhelyeként funkcionált. Melyik film? Persze, hogy a Hill House.

The Headland Hotel and Spa, a Roald Dahl féle regény megvalósulása

A Cornwallban található hotel szolgáltatta a legsötétebb szobákat, és a legzúzmarásabb erdőt a Roald Dahl féle regény inspirálta film forgatásához.

A Fistral strandra néző elegáns viktoriánus szálloda gyógyfürdővel, surfiskolával, golfpályával és csodálatos tengerre néző terasszal rendelkezik.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pexels.com, flickr.com, pixabay.com)