Jump to content

5 kísértetjárta víztest, elképesztő történetekkel

2018. 05. 17. 17:00

Legendák, furcsa mesék, hátborzongató fabulák övezik a világ legszebb tavait. Turisták ezreit csalogatják eme vizek, ám végül kevesen merészkednek a közelükbe. A miértekre, a legendák válaszolnak.

Az izgalomra vágyó kalandorok imádni fogják az alábbi helyeket, ám aki a saját árnyékától is megijed, az tartsa távol magát az alábbi víztestektől.

Devil's Pool

Az ördög medencéjének elkeresztelt, hangzatos nevű tó a környező sziklák által létrehozott természetes eredetű medence, amihez egy vízesés is tartozik. Gyönyörű és ritka látvány, ám a helyiek úgy tartják róla, hogy átkozott.

Oolana legendája szerint ugyanis egy őslakos asszony belevetette megát a vízbe, és megfulladt, miután elszakították szerelmétől. Állítólag a nő szelleme a mai napig ott kísért és keresi szerelmét.

A News.com.au nemrég arról adott ki tájékoztatást, hogy az elmúlt 50 évben 16 fiatal férfi halt meg a zöldes vízben. A história szerint ugyanis a kóborló lélek a vízbe csábítja őket.

Manchac Swamp, a mocsár

A helyi legenda szerint az ingoványostól nem messze élt egy vudu papnő, aki a verandáján ülve azt énekelte, hogy „egy napon meg fogok halni, és magammal viszlek titeket is”- számolt be róla a Mentalfloss.com.

Az átok valósággá vált, mert Brown temetésén 1915-ben egyszerre 4 hurrikán csapott le a területre, százak vesztét okozva. Állítólag a mai napig lehet hallani Brown motoszkálást, hangját a mocsár partjainál.

Truk Lagoon, Mikronézia

A II. világháborúban odaveszett 40 japán hajónak és 25 amerikai repülőgépnek a roncsai a mai napig megtalálható Mikronézia partjainál. A kísérteties roncstemető az elvesztett életek borzalmának állít emléket.

Bride's Pool, Hong Kong

A menyasszony tava nevet viselő természetes képződmény, amely egy vízeséssel egészül ki, Hong Kongban található. Nevének eredete onnan származik, hogy egy nő az esküvőjének napján zuhant bele a vízbe, ahol megfulladt.

A helyiek szerint mostanában „egy vörös cheongsamba (ez a hagyományos ázsiai esküvői ruha) öltözött nő mossa a haját a vízben”- írta a Time Out Hong Kong.

White Rock Lake, Texas

Mindközül talán ez a leghátborzongatóbb történet. A helyiek szerint a White Rock Laket egy fiatal nő szelleme kísérti, aki minden esetben egy vizes, átázott estélyi ruhában bukkan fel. „A lány azt mondja az embereknek, hogy hajóbalesetet szenvedett, és el kell jutnia egy címre, ami a Gaston Avenuen található. Amikor valaki felveszi, és beül a kocsi hátsó ülésére, egyszerűen eltűnik” – számolt be róla a Dallas News.

A nő felbukkanását 1964 óra jelentik be folyamatosan, noha nem tudják, hogy ki lehet ő, és hogy tényleg megfulladt-e valaki estélyi ruhában. Később, kiderült, hogy a legenda igaz.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)