Jump to content

Tudtad, hogy lakást rejt az Eiffel-torony?

2018. 05. 28. 16:00

A világkiállításra készült darab nem csak vas és acél, szíve van, ami a torony tetején található egy romantikus mini apartman képében.

Gustave Eiffel világhírű alkotásáról kevesen tudják, hogy egy mini garzont rejt a tetején, ami egy valóságos romantikus menedék. A 300 méteres magasságban található otthon ablakából fenséges panoráma nyílik Párizsra, s ha ezt nem volna elég, az ember arra a kanapéra ülhet le, amin egykoron Thomas Edison teázott.

Különleges vendégek, a torony tetején

A lakályos kis apartmanról a La Tour Eiffel de Trois Cent Métres (The Eiffel Tower of 300 Meters) szerzője Henri Girard is megemlékezik könyvében, amiről azt írta, a párizsiak egy kisebb vagyont is felajánlottak Gustave Eiffel-nek, hogy egy éjszakára kibérelhessék, ám ő soha senkinek nem adta oda.
A torony tetején lévő lakásba csak különleges vendégek léphettek be, például megfordult ott Thomas Edison is.

A lakás a visszaemlékezések szerint ízlésesen be volt rendezve: olajfestmények, a kor divatjának megfelelő bútorok, szőnyegek, sőt még tapéta is volt. Az egyik sarokban egy zongora is helyet kapott, ami végképp romantikus, titokzatos atmoszférát keltett. A lakásban volt egy laboratórium is, amin Eiffel meteorológiai megfigyeléseket végzett.z évszázadokon át rejtegetett, és a lakosságtól őrzött lakást, mára megnyitották a nagyéremű előtt, így már bárki beléphet a torony tetején lévő apró, de annál nagyobb emlékeket őrző falak közé.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)