Jump to content

A Bimini Road rejtélyei

2018. 11. 24. 09:05

Mindenki hallotta már az elveszett város, Atlantisz történetét. De mi a helyzet a Bimini Roaddal? Hogy kapcsolódik össze a két történet egymással?

A Bimini Road felfedezése az 1968-as évekre tehető, amikor is a Bahamákhoz közeli Bimini szigeteknél szabályos, útra emlékeztető sziklaformációt találtak. A hír hamar bejárta a világot, és megosztotta a véleményeket. Az emberek egyik fele úgy véli/vélte, hogy a felfedezés csupán a természet műve, míg mások az elveszett város egyik romjának titulálják. Az Atlantisz létezését bebizonyítani kívánó többség szerint, a víz alatti kövek elrendezése egy város járdáját vagy útját alkothatta egykoron. A kövek szabályos megmunkálása és elrendezésre csak emberi kéz megmunkálása után jöhetett létre. Illetve azt az érvet is fel szokták sorakoztatni, hogy az „út” kora megegyezik azzal az idő intervallummal, amikor Atlantisz elsüllyedt.

A meglelt út a tudósok fantáziáját is megmozgatta, és újra elővették az elveszett várossal kapcsolatos dokumentációkat, de a kutatások nem hoztak áttörő eredményeket, így nem derült fény a 800 méteres víz alatti út eredetére.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)