Jump to content

5 sziget, amit titokzatosan eltűnt a Föld színéről

2019. 02. 20. 16:50

Vannak szigetek, amelyeket egyszer csak elnyel az óceán, és vannak szigetek, amelyek nyomtalanul eltűnnek. Az ilyen fantom-szigetekről már évszázadok óta tudni, és pontosan annyi ideje tartja izgalomban a kíváncsi elméket. Lássuk a legek megmagyarázhatatlan eltűnéseit.

Hy Brasil

Hy Brasil szigetéről az első feljegyzések az 1325-ös évekből valók. Érdekes tény a szigetről, hogy a St. Brandon és a St. Barren utazási során járt a szigeten, és mindketten ugyanazt a leírást adták arról, hogy hol található és milyen formájú.

Az 1470-es években rengetegen próbálták megkeresni a szigetet az elmondottak alapján, de nem jártak sikerrel.

1674-re egy ír felfedező ugyanakkor avval dicsekedett, hogy megtalálta a szigetet, és egy rakat arannyal indult haza. Azonban nem tudni, hogy igaz-e, mert a 14. század óta senki nem találta meg a . Hy Brasilt.

Antilla

A legenda úgy tarja, hogy aki az Antillia szigetére merészkedik, soha nem tér vissza. A sziget a 15. században a „városok szigete” nevet kapta, és Spanyolország, valamit Portugáliát nyugati részénél volt fellelhető.

A szigetet övező történetek szerint a 15. században, a tengerészek a távolból látni vélték az Antilla-t. Megkísérelték a partraszállást is, mivel azt hitték, hogy nemesfémekkel van tele, de mire közelebb értek, a sziget eltűnt.

Sarah Ann-sziget

A New York Guano cég egyik hajója fedezte fel a szigetet 1858-ban. A Sarah Ann-sziget tele volt guanóval, ami miatt a New York Guano műtrágyagyártó cégének nagy üzleti lehetőség rejlett benne.

Az apró sziget a Dél-Csendes-óceánban, a Karácsony-sziget északnyugati részén volt található, azonban, a szigetre hivatalosan is igényt tartott a vállalat, majd mikor megkapta 15 évig felé se nézett. Miután eltelt majdnem két évtized a cég hajói újra célba vették, ám a sziget már nem volt ott.

Atlantisz

Atlantisz nélkül nincs eltűnt szigetek listája! Atlantisz kétségtelenül a leghíresebb eltűnt sziget, annak ellenére, hogy sokan a mai napig csak mítoszként tekintenek rá.

Platón görög filozófus 2000 évvel ezelőtt azt írta róla, hogy Atlantisz egy hatalmas birodalom az Atlanti-óceánban. A legenda úgy tartja, hogy a görög istenek vízbe merítették büntetés gyanánt, mert a kapzsiság kezelhetetlen mértékben felütötte a fejét a szigeten.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)