Jump to content

A földkerekség három legdrágább szállodája

2019. 08. 12. 13:50

2019 első felében a Traveltoplist öszegyűjtötte a világ legdrágább hoteljeit, ami okozott pár meglepetést a világjáróknak is, hiszen a lista utolsó helyére került csupán a Burj Al Arab. Innentől válik érdekessé a dolog, hiszen ha a pompa és csillogás szimbóluma „csak” a tízedik, vajon mi lehet az első?

A szálloda alacsony költségvetésen nem tud olyan élményt nyújtani, mint a prémium vagy luxuskategóriás létesítmények, és ez sajnos, nem egy marketingfogás. Tény, hogy a drágábban skálázott szállások, a legtöbb esetben megérik az árukat, mert olyan „földöntúli” szolgáltatást nyújtanak, ami kevés helyen tapasztalható.

Egyes szállodák olyanok, mint a mennyország a földön, így ha korlátlan zöldhasú áll rendelkezésre bőrönddel a hátán, akkor az alábbi három hotelben, garantáltan a fenekére lehet verni a pénznek.

Four Seasons Hotel Ty Warner, New York

A dobogó alsó lépcsőfokára a Nagy Alma Four Seasons Hotelje áll, amit 1989-ben kezdtek építeni, majd hét év és 50 millió dollár után be is fejezték az építkezést. Még amerikai léptékkel mérve is a legdrágábbak közt van.

A szobák egzotikusak, 360 fokos panorámával tekintenek a városra, az arany és platinaberakás pedig mindenhol kötelező elem. Jelenlegi ára 50 000 USD egy estére.

Még több kép és ár itt.

Hotel President Wilson Royal Penthouse Suite

A világ legdrágább szállodáinak vetélkedőjében a második helyen a fenti szállás áll, ami Genfben, Svájcban található. A nevét a 28. amerikai elnökről kapta és a genfi tó partjától nem messze, az ENSZ épületéhez igen közel fekszik.

A szálloda vendégeinek kiváló kilátás nyílik a Svájci Alpokra. A Penthouse lakosztály 1800 négyzetméter és golyóálló ablakokkal szerelt, a privát lift pedig alapkelléke.

Még több kép és ár itt.

Lover’s Deep Luxury Tengeralattjáró, St. Lucia

A lista első helyezettje a tengeralattjáróból kialakított hotel, ami az úri luxus szimbóluma is lehetne. Egy éjszaka 150 000 dollárt kóstál. A szálloda egyébként nevéhez hűen tényleg mélyen található az óceánban, a mélységért cserébe viszont lélegzetelállító kilátás nyílik a vízi élővilágra.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)