Jump to content

4 ruha és kiegészítő, amit soha ne viselj a reptéren

2019. 11. 14. 17:05

A légikikötők különös szabályrendszerében számos dolog elő van írva, a felszállásra várakozó utasra vonatkozóan. Ám az igazán hasznos tudnivalókról nem szól a fáma. El akarod kerülni a felesleges motozást és kellemetlen pillanatokat? Összegyűjtöttük mi az, amit sose viselj, ha repülni indulsz!

A világjárók valószínűleg egy fokkal tapasztaltabbak a témában, mint a kezdő felfedezők, ám még számukra is tartogatunk néhány hasznos tanácsot és tippet. Elvégre azt mindenki tudja, hogy mitől sípol be a kapu, azt viszont kevesebben, hogy miért szednek ki épp minket a sorból, annak ellenére, hogy semmi kihívó nincs rajtunk.

Kimberly Pruitt egy korábbi Transportation Security Administration biztonsági őr több mint öt évet dolgozott a Los Angeles International Airport-on, tapasztalatait pedig a Who What Wear-ral osztotta meg. Pruitt végre lerántotta a leplet arról, hogy miért az amúgy teljesen ártalmatlannak tűnő megjelenésűeket szedik ki a sorból átvizsgálásra. Lássuk tehát, mibe ne indulj el a reptérre, ha el akarod kerülni a biztonsági őrök közelségét.

Hosszú ruha vagy szoknya

Teljesen mindegy, hogy csomaggal vagy a nélkül, gyerkőccel, családdal vagy terhesen utazik az ember, ha szoknyát vagy hosszú ruhát visel, számolnia kell azzal, hogy a biztonságiőr meg fogja motozni.

A tisztnek kötelező ellenőriznie, hogy az illető nem rejteget-e valamit a szoknya alatt” – magyarázta Pruitt.

Túl sok hajcsat, hullámcsat

„Akármennyire hihetetlennek tűnik, a nagyobb mennyiségű hullámcsat vagy hajcsat képes beindítani a fémdetektor szenzorjait” – számolt be róla Kimberly. Egyszóval, ha meg akarod őrizni fantasztikus frizurád, akkor bizony be kell vállalni cserébe az átvizsgálást.

Oldalzsebes nadrág és rövidnadrág

A reptér szempontjából az egyik legkacifántosabb ruhadarabnak a rövidnadrágok illetve az oldalzsebes gatyák minősülnek. Pruitt ezt azzal magyarázta, hogy minden egyes zseb újabb veszélyforrásnak minősül. „Szinte minden áthaladásnál beindul a fémérzékelő. Hiába szólítja fel a biztonságiőr, hogy pakolja ki a zsebeit, mindig előkerül egy elfelejtett kulcs, gyűrű vagy egyéb fémtárgy, ami miatt becsipog a kapu…”

Fém karkötők

A nagyobb ékszerek is képesek beindítani a fémdetektor érzékelőit. „Bizonyos ékszerek, például a Cartier Love karkötője csak csavarhúzóval távolítható el a kézről. Okosabb, ha a csecsebecséket még a detektoron való áthaladás előtt levesszük”- tette hozzá Pruitt.

A legésszerűbb és legkevésbé „feltűnő” outfitek a reptérre a farmernadrág-póló vagy pulóver kombináció, ékszermentesen, egyszerűen. Ez utóbbi összeállításból, garantáltan nem lesz átvizsgálás.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)