Jump to content

15 dolog, amit minden légiutas fejében megfordul

2020. 05. 11. 09:05

Mielőtt repülőre szállsz, nem árt, ha elolvasod, Mert a kedves mosoly, és kiváló illemtudás mögött, bizony vannak dolog, amelyeket minden stewardess az utas arcába mondana, csak nem teheti. Lássuk, melyek ezek.

Annak érdekében, hogy mindent megőrizzenek - nem is beszélve a munkájukról - vannak olyan dolgok, amelyeket a légiutaskísérők nem mondhatnak meg az utasoknak, még akkor sem, ha muszáj volna. A Standard online magazin megkérdezett jó néhány stewardesst, hogy melyek azok a dolog, amikről nem ártana tudni utasként, ha meg akarjuk könnyíteni a közös utazást. Lássuk a leggyakoribb elhallgatott felszólításokat:

Légy tapintatos!- „Nem minden rólad szól!”

A légitömegközlekedés mindenkié.- „Ha ilyen magasak az igényeid, akkor fontold meg, hogy saját gépet veszel.”

Nem azért beszélek, hogy halljam a hangom.- „Azért mondjuk azokat a dolgokat, amiket, mert ezek az FAA által meghatározott szabályok és előírások, amelyek betartatásával meg vagyunk bízva. Ha nem mondjuk el a kötelező dolgokat, komoly bírságra számíthatunk.”

Terv járattörlés esetére- „Miért gondolta azt, hogy jó ötlet volt az első járat után 30 perccel foglalni még egy járatot?”

Viselkedj!- „Szövetségi légi marsall mellett ülsz, szóval tedd el a Tequilát, amit vámmentesen vettél!”

Cipők.- „Nincs itt víz, ami miatt le kéne venni, tartsd csak magadon!”

A repülő nem kisbolt.- „Az van ma, ami van. Ilyen egyszerű, elvégre 10 000 méter magasan repülünk.”

Turbulencia.- „Nem te vagy az egyetlen, aki fél tőle.”

Ezt eredeti angol nyelven érdemes elolvasni, mert magyarul nem adja vissza a lényegi jelentését: 'I'm here to save your a…. … not kiss it." Ego egyik légiutaskísérő sem rabszolga, a félreértésekkel ellentétben.

Takarítani?- Nem a légiutaskísérő dolga volna, így nem csoda, ha néha a másik arcába vágná, hogy „takaríts fel magad után!”

Kiszolgálás.- „Nem vagyok a szolgád, sem a felszolgálód, sőt a gyerekfelvigyázód sem!”

Első osztály és tuskóság. – „Attól, hogy a business vagy első osztályon utazol, még nem vagy király. A srác a hátsó sorban ugyan úgy kifizette a jegyet, és ugyan annyi figyelmet érdemel.”

Fürdés és sorok.- „Fürödj már, mielőtt felülsz a gépre.”

Mind emberek vagyunk.- „Egy kis türelem és megértés, mindkettőn számára könnyebbé tenni az utazást.”

Vannak bizonyos helyzetek, amikor légiutaskísérőnek sem könnyű lenni. A türelmetlen utasok, vagy épp a kiszolgálószemélyzetet emberi rabszolgának tekintők sok borsot tudnak törni a stewardessek orra alá, akiknek mosolyogva, tökéletes illedelemmel kell eltűrniük mindezt. Pedig, ha nem lenne muszáj, a fentiek kikéredzkednének.

 

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)