Jump to content

Hátborzongató autótemető a szomszédban

2020. 08. 19. 09:10

Több tízezer autó, szoros sorokba parkolt látványa már alapból furcsán hat egy elhagyott kifutópályán, a dolgot pedig überli, hogy ezek a járgányok soha nem voltak használva. A szalonból az eladatlan autók temetőjébe kerültek.

A világ számos pontján találkozni kísérteties autó-lerakatokkal, melyek a szalonból kigurult null-kilométeres kocsik végső nyughelyéül szolgálnak az idők végezetéig. A legnagyobbak között az angliai Sheerness és Swindon illetve az USA-ban található marylandi autóparkolót tartják számon. Mindhárom látszik Google műholdas felvételeiről is. Keress rá, meg fogsz lepődni!

A parkolóvá avanzsált elhagyatott kifutók több millió tökéletesen új gépjármű várakozó helyéül szolgálnak, melyeket nem árusítják, nem foglalkoznak velük, egyszerűen hagyják teljesen elrohadni őket. Jobb esetben néhány márka évek múltával a még használható elemeket kiszedi az autókból és az újakba felhasználja.

Az autódömping és a lanyhuló vásárlási kedv ellenére az gépjárműgyártás fénykorát éli, és milliónyi négykerekű gurul le a futószalagokról nap mint nap világszerte. Az importálást követő megmaradt autókat azonban egy idő után nem próbálják újra eladni, helyettük újat gyártanak és a „régit” valamelyik milliós parkolóba szállítják.

Egyébként a szomszédos Oroszországba a Szentpétervár egyik repterének kifutóját is több tízezer autó lepi el, a végső napját várva.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)