Jump to content

Hagyományörző esküvői ruhák a világ körül II.rész

2020. 08. 31. 20:00

A nyugati kultúra menyasszonyai fehér ruhában, fátyollal az arcuk előtt állnak az oltár elé, ami Mongóliában igen szegényes öltözetnek számít a menyegzőn, nem beszélve a román menyasszonyok extrém házasságkötő ruházatáról!

Ebben a cikkben a távol kelet izgalmas, különleges és színpompás ruhakölteményeiről nézhetsz fényképeket, és olvashatsz érdekességeket. De most nézzünk túl a nyugat határain, mert a fehér esküvői ruha még a szomszédos Romániában is bigott.

Japán

A távoli japánban a mennyasszony fehér kimonóba bújuk a nagy napon, aminek színe a tisztaságot és szűziességet jelképezi. A ceremónia után a fehér kimonó helyett pirosat ölt a feleség, ami a japán kultúra szerint a szerencsét szimbolizálja.

Mongólia

A hagyományos mongol esküvőn a menyasszony és a férj is a tradicionális népi ruhába a Deel-be bújuk, ami évszázadok óta a kultúra részét képzi. A Deel színes, díszes, ékes, talán a gazdaságot a szerencsét és a jót szimbolizálja.

Skócia

A függetlenedni kívánó nemzet férfitagjai az esküvőn szmoking helyett szoknyába bújnak a skót hagyományokhoz hűen. A ceremónia után a feleség kendőt vesz fel, ami férje családjának színeiben pompázik, ezzel jelezve hozzátartozását.

Románia

A Magyarfráta mellett fekvő település, Oaș menyasszonyai akár egy comic-conon is megállnák helyüket az esküvői ruhával, ami klasszikusnak a legkevésbé sem mondható. A szertartás során, amelyet a szülők szerveznek, az ifjú pár számos rituálén keresztül meg, például a keresztszülő választáson és az esküvői zászlókészítésen.

Kína

A keleti kultúra esküvői mindig izgalmasak szokatlanságuk, színpompás mivoltuk és különös hagyományaik miatt. Kínában az ifjú pár mindkét tagja piros színű ruhát ölt, ami a jó szerencse jelképe és hitük szerint távol tartja az ártó szellemeket.

 

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)