Jump to content

A kínai konyha és a kobraleves

2016. 09. 05. 09:05

Ahány ház annyi szokás, és nincs ez másként a nemzetközi konyhában sem. Míg a magyarok előszeretettel esznek sajtot, addig ez a kínaiak számára visszataszító, akárcsak a kígyóevés számunkra.

A keleti kultúrában és főként Kínában nagy hagyománya van a kobra szívnek és a kígyóvér ivászatnak. Mindkét étel hagyományaik szerint erőt és kitartást ad elfogyasztójának. A tradíció szerint csak úgy nyerhet valaki mágikus erőt, ha a kobra szívét úgy nyeli le, hogy az még dobog. Utána meg kell inni a kígyó véréből egy kupicával, míg az meleg.

A kígyóleves is az alábbi különc fogások egyike, aminek szintén mágikus erőt tulajdonítanak. A kígyóleves gyakori fogásnak számít az országban, ami spirituális töltete mellett állítólag nagyon egészséges is.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: online.wsj.com