Jump to content

Kalandozzon segwayjel a hegyekben!

2015. 04. 14. 12:30

Ha megirigyelte a plázás biztonsági őrök kétkerekű járgányát, és egy kicsit vadabb terepen is gurulna vele, akkor irány egy segway túra.

Mostanában egyre több helyen találkozhatunk segway túrával kecsegtető hirdetésekkel. Budapesten, Visegrádon, és még Mátrafüreden is gurulhatunk a kétkerekűvel, sőt off-road túrára is kelhetünk vele.

Ám mindenekelőtt, ismerje meg a segwayt. A szerkezet egy önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású eszköz. Bekapcsolt állapotban a kerekek közötti alvázban elhelyezett elektromos motorok tartják függőleges helyzetben és egyensúlyban. A felhasználó az eszközt a testsúlyának előre, illetve hátrahelyezésével, valamint a kormány jobbra - balra döntésével irányítja. A segway maximális sebessége 20 km/óra.

A segwayezésre kész iparág épült, ennek hála akár a Mátrában is off-roadozhatunk a szerkezettel. A segwayes túrák a kellemes szórakozást ötvözik a természet vagy város nyújtotta szépséggel. A gép használata nem korhoz kötött, fiatalok és idősek egyaránt felpattanhatnak rá. Kiváló programlehetőség, hiszen a legtöbb helyen 3 féle túraopcióból választhatunk: élmény-, vadon- és családi segwayezés közül. A túra megkezdése előtt egyébként egy rövid, kb. 30 perces oktatás van, hogy mindenki kényelmesen és felkészülten gurulhasson.

A segwayezés ára tereptől és a túra időintervallumától is függ, de általánosan 6000-20000 ft-ig bezáróan szemezgethet az ember az ajánlatokból.


(A kép forrása: http://media-cdn.tripadvisor.com/)