Jump to content

Cage of death, a „Halál Ketrece”

2015. 06. 10. 12:30

Csak az igazán bevállalósak mernek lemerülni az üvegfalú hengerbe, az öt méteres krokodilok közé. Persze néha a technika közbeszól, és van aki testközeli kapcsolatba kerül a hüllőkkel.

A Halál Ketrece az ausztráliai Darwin városában található, a Crocosaurus Cove-ban. A nem mindennapi élményt kínáló hely 2008 júliusában nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt és 7 éves működése alatt „csupán” 2x történt egy kis gikszer a ketrecekkel.

A krokodilpark számos érdekességet kínál az odalátogatóknak, de egyértelmű, hogy mindenki elsősorban a krokikkal való fürdőzést akarja kipróbálni.

A ketrec edzett üvegből készült, és 360°-os kilátást nyújt. A hengerbe 1 maximum 2 fő tartózkodhat, akiknek a beszállás előtt azt tanácsolják, hogy kiabáljanak, csapkodjanak, viselkedjenek minél izgágábban, mert azzal felhívják magukra az állatok figyelmét, akik így közelebb úsznak az üvegburához.

Természetesen mielőtt a delikvenseket beleengedik a krokodilok közé, megetetik az állatokat. Egy-egy ilyen merülés 15 percig tart.

A park fennállása óta csak két olyan esetről tudni, amikor a tartókábel megadta magát, vagy épp a ketrec beszorult. Mindkét esetben sikeresen kimenekítették a benne lévőket.

Egy felnőtt jegy ára 165 $ viszont ha dupla ketrecbe megyünk párban, akkor csak 125$.

Íme videós ízelítő a krokodilos úszásról:

(A kép forrása: http://www.crocosauruscove.com/)