Jump to content

Dolgok, melyekre csak az utazás ébreszt rá

2015. 07. 10. 12:30

A maximális kreativitás kibontakoztatásáért a kollégiumban eltöltött évek kiemelkedők, viszont a világgal és önmagunkkal kapcsolatos revelációt, csakis a vadon felfedezése során érhetjük el.

A természet monumentalitása, vad ereje, és lenyűgöző szépsége nemesíti a lelket, és edzi a testet. Plusz minél több helyet barangol be az ember, annál több tapasztalatra tesz szert, és a végén rájön, hogy az emberek alapvetően jók, a világ nem ijesztő, a sztereotípiák pedig nevetségesek. Mégis a legfontosabb tanulság az, ha rájövünk egy ember is képes változást hozni, s nem kell annak világméretűnek lenni, hiszen nem elég globális és intenzív az, ha saját világunkat változtatjuk meg?

Az utazás –és ez alatt nem az egynapos körutakat kell érteni – próbára teszi az embert, és kitárja előtte a szabadság és mentális megvilágosodás ajtaját. A kérdés az, hogy élünk-e vele.

Megismerve eltérő kultúrákat, meghallgatva különböző élettörténeteket sok értékes tapasztalathoz jutunk. Nem csoda hát, hogy az introvertáltból extrovertált, a bizonytalanból független és magabiztos személyt farag a megtett több száz kilométer. Mi az oka az annak, hogy a világlátott emberből árad a nyugalom és a bölcsség? Csupán annyi, hogy képesek elfogadni és könnyedén megoldani az ismeretlen szituációt, a megszerzett tapasztalatok tükrében. Nem aggódják és szorongják túl a dolgot, ami így egy csomó stresszes következménytől óvja meg őket.

Mindközül a leglényegesebb felismerés talán mégis az, hogy az ember rájön arra, hogy tévében látott világ közel sem annyira gonosz és mocskos, mint amilyennek láttatni szeretnék és az, hogy felismeri azt, hogy egy ember is képes változást indikálni.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: visafirst.com)