Jump to content

A szépséges Alcsúti Arborétum

2015. 07. 11. 16:00

Ha hétvégén szeretne kimozdulni, de nincs kedve elhagyni a Pestmegye vonzáskörzetét, akkor ez az úti cél ideális választásnak tűnik.

Alcsúti Arborétum Magyarország egyik legkorábbi angolparkja. Az angol kertrendezés mentén rendezett park, esztétikus és harmonikus elrendezésű, melynek középpontjában egy kastély áll, amelyre a kert minden egyes pontjából rálátunk.

A területen, akárcsak a Brunswick-kastély esetében rengeteg különleges fa és növényfajta található. Külföldi egzotikumok (pl.: virginiai borókafenyő, észak-amerikai lombhullató mocsári ciprusok, zuhatagos bükk, a héttörzsű török mogyoró), és a hazai élővilág találkozása a háborítatlan nyugalom érzetével társul. A parkban közel 550 fajta fa és cserjeféle található. A parkhoz egy kápolna és az úgynevezett Babaház tartozik. Utóbbi kettőben Magyarország történeti kertjei""József főherceg katonái" címmel kiállításokat láthatunk.

Ha a park csodálásába beleuntunk, déli irányba elindulva egy kis sétával a Csaplári-erdőnél lyukadunk ki, mely egy botanikus ritkasággal rendelkezik. Itt található az 1830-as években ültetett libanoni cédrus. A hatalmas fa magassága 29 méter, törzskerülete 4 méter.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: atlatszo.hu Forrás: vakaciozzunk.hu/ turautak.com)