Jump to content

A tenger bizarr élőlényei: a három méter átmérőjű hal

2016. 04. 01. 16:47

Noha tengeri búvárkodásod során nem biztos, hogy azonnal összefutsz vele, készülj fel a furcsa küllemű hallal való találkozásra.

Persze leginkább akkor állj készenlétben, ha mélytengeri búvárkodásra indulsz, mert a A holdhal nyílt tengeri élőlény, amely a 600 méteres mélységekbe is alámerül. Bár úgy tartják, hogy a holdhal idejének legnagyobb részét napozással tölti, ez nem igaz: a holdhal főként a 200 méternél mélyebb szintet kedveli, azt a határt, ahol a napsütötte, termékeny vízfelszínhez közeli réteg találkozik a mélység sötétségével. Csak egészen csendes időben jön a felszínre, és a napfényben sütkérezve alussza déli álmát. Ilyenkor nem nehéz elejteni. A „Michael Sars” nevű norvég kutatóhajó 1910-ben az Atlanti-óceánból halászott ki egy 2 méteres, körülbelül 600 kilogrammos példányt. A trieszti múzeumban is van egy óriás példány.

Az első pillantásra groteszk külsejű hal hatalmas méreteket ölthet. Az alábbi videó készítői, jó időbe voltak jó helyen, és filmre vettek egy méretes példányt.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: imgur.com)