Jump to content

6 tipp, hogy a kipihenten kelj a repülés után

2016. 04. 14. 17:05

A repülés nagyon stresszessé tud válni, főleg ha egész éjszakát a fedélzeten kell tölteni. A zajos szomszédok, a kényelmetlen szék, és a tény hogy több száz ismeretlen utassal kell egy légtérben nyomorogni, már alapból frusztráló.

A szemmaszk és a füldugó életmentő lehet, ha már az éjszakát muszáj repüléssel tölteni. A jobb minőségű darabok tényleg képesek kizárni a zajt és kellemes éjszakai sötétséget teremteni. Ha valamiért mégsem lenne szükség rá, akkor sincs baj, mert kis helyen is elférnek, hogy bánkódni kelljen hegyfoglalásuk miatt.

Hasonló a helyzet a párnával. Ha nem engedheted meg magadnak az első osztályt, akkor teremtsd meg magasnak a mását. Egy kényelmes kispárna, egy szemmaszk és füldugó, és máris kész!

A kényelmi szempontok maximalizálásán túl a táplálkozással is sokat tehetünk a kellemes pihenésért. Felszállás előtt érdemes valami gyomorkímélő fogást választani, és gondolni az ébredés utánra! Egy szép alma, vagy egészséges rágcsálni való mindig jól jön a leszállás előtt.

Az alkoholfogyasztást is mellőzni kell repülés előtt és közben, mert az csak megemeli a vérnyomást, és gyakori pisilési ingert idéz elő.

Ébredés után, ha van rá lehetőséged egy kicsit nyújtóztasd meg végtagjaid, ezzel elkerülheted az izomgörcsöket és a hátfájást is.

Végezetül hallgass egy kis zenét. Akár ébren akár alvással töltöd repülési időd nagy részét, a kellemes, nyugtató dallamok mindenképp növelik komfortérzeted.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: cnn.com)