Jump to content

Öt indok, amiért egyszer át kell ugranod a szomszédos Szlovéniába!

2016. 05. 03. 16:21

A változatosság gyönyörködtet, tartja mondás, ezért ha hétvégén kirándulást terveztél, de még nem volt konkrét úticélod, akkor jó helyen jársz!

Szlovénia relatív közel van, persze ha csak nem Gellért-hegy vagy a Városliget távolságot akartál megtenni. Utóbbi esetben is válaszd inkább a szomszédos Szlovéniát, mert rengeteg izgalmas felfedeznivaló vár rád, ami garantáltan életre szóló élményt nyújt!

Szlovénia fővárosát Ljubljana-t Európa egyik legszebb és legnyüzsgőbb városaként tartják számon. A Ljubljana folyó mellett fekvő település rengeteg éttermet, bárt és kulturális központot tudhat magénak. A helyi ízvilág legfinomabb falatjait kár lenne kihagyni, akárcsak a sétahajókázást a szépséges folyón.

A főváros mellett a kastélyok sem mindennapi látvánnyal kecsegtetnek, főként a Bledi-tó közepén található különleges templommal, ami lélegzetelállító látványt nyújt. Egy ősi szláv monda úgy tartja, hogy abban a templomban lakott a szerelem istennője. Ha csak egy ősi építményt látogatnál meg, akkor ez legyen az. A Ljubljana-tól 55 kilométerre található tó olyan, akárcsak egy megelevenedett tündérmese.

Aktív kikapcsolódás, és túrázás gyanánt fedezd fel a Triglav Nemzeti Parkot, ahol a Júliai-Alpok káprázatos lankái hosszasan rabul ejtik majd tekinteted.

A nap végére nem árt egy kis kényeztetés sem. Látogass el a határmenti Banovci Health Resort-ba, ahol több tucat termál medence, és rengeteg wellness program található. Egyébként a Banovci Health Resort-ot tartják a térség egyik legjobb és legszínvonalasabb wellness központjának.

Végezetül, egy kis tengerparti séta is beleférhet, ha meglátogatod Piran-t a kikötővárost. Az aprócska település távolról olyan, akárcsak egy makett. Közelebb érve hozzá pedig azonnal hatalmába kerít a térség különleges atmoszférája! Remek éttermek, hangulatos boltok, csodás főterek, és gyönyörű tájak. Már megéri kiruccanni, nem?



(Kép: solus-sapiens.com)